Een kapsalon ruimtebesparend inrichten doe je zo

Je hebt een kapsalon en wilt daar graag een zo mooi en praktisch mogelijk interieur voor. Het inrichten van een winkel komt heel nauw, zeker bij een zaak als een kapsalon. In dit blog lees je alles over hoe je jouw kapsalon mooi en ruimtebesparend kan inrichten.

Het interieur van je kapsalon vormgeven met meubilair

Het efficiënt inrichten van jouw kapsalon valt of staat met het meubilair. Met name in een kleine ruimte is de inrichting belangrijk. Hoe laat je een kleine ruimte groter lijken? Door open kasten te plaatsen en hoge stoelen weg te zetten, bijvoorbeeld. Niet alleen de vorm van het meubilair in je kapsalon is belangrijk, maar ook het materiaal waar het van gemaakt is. Wanneer houten meubilair gecombineerd wordt met metaal, zoals we vaak terugzien in een industriële inrichting, creëer je een open uitstraling. Ook is het verstandig om het interieur van jouw kapsalon in lichte kleuren te nemen. Vind je het lastig om al deze tips mee te nemen bij het inrichten van jouw kapsalon? Schakel ons dan in voor al het maatwerk voor het interieur van je kapsalon. Met onze expertise krijg jij geheid de perfecte saloninrichting!

Saloninrichting voor een grote en kleine kapsalon

Zoals we net al lieten vallen, is het niet makkelijk om een kapsalon in te richten. Een kapsalon moet naast mooi ook praktisch en functioneel zijn; of het nu gaat om een grote of kleine ruimte. Wanneer je een grote ruimte hebt, is er veel meer mogelijk met betrekking tot de inrichting. Zo heb je meer plek voor kasten en dressoirs, zowel open als dicht. Ook kun je barkrukken in de wachtruimte afwisselen met grotere stoelen waar de klant lekker in kan relaxen tijdens de knip- of wasbeurt. Bij het inrichten van jouw kapsalon, is het belangrijk om rekening te houden met de werkruimte, zeker in een kleinere zaak. Je moet om de klant heen kunnen werken zonder je collega aan te stoten. Om dat te voorkomen, kies je bijvoorbeeld voor een pilaar van steigerhout waarboven een ronde spiegel hangt. Het mooiste houten meubilair voor de inrichting van jouw kapsalon vind je bij ons. Wij maken meubels van verschillende soorten hout, zoals eikenhout, teakhout en steigerhout. Zo kun je al jouw kasten, dressoirs en toonbanken in één klap bij de beste meubelmaker van Oosterhout laten maken.
pexels-cottonbro-studio-3993308

Je kapsalon inrichten samen met professionals

Het inrichten van je kapsalon is een tijdrovende klus. Als ondernemer wil je het liefst al je tijd stoppen in datgene wat je het liefste doet: knippen! Daarom kan het verstandig zijn om de saloninrichting uit handen te geven aan een professioneel bedrijf, zoals Anselm Oome. Dankzij onze jarenlange ervaring als meubelmakers zijn wij dé binnenhuisarchitect die je zoekt. Wij weten raad met de inrichting van zowel een grote als kleine ruimte; praktisch kunnen werken en tegelijkertijd een uitstraling die uniek is aan jouw kapsalon, daar zorgen we voor. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het inrichten van je kapsalon.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op