Een natuurlijke look met hout in de keuken

We zien steeds meer hout terug in verschillende interieuren. Of het nu gaat om een landelijk interieur of juist een industrieel interieur, hout komt overal terug. Maar is het ook mogelijk om hout terug te laten komen in de keuken? Veel mensen willen het, maar vinden het lastig om te combineren in de keuken. En hoe staat het met de hygiëne met hout in de keuken? In dit artikel vertellen we u er meer over.

Hout in de keuken: eindeloze mogelijkheden

Wilt u graag meer hout in de keuken, dan zijn er eindeloze mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor houten accessoires als u het nog te lastig vindt om dit te combineren. Maar u kunt ook kiezen voor stoelen met houten poten; zo brengt u al meteen veel hout in de keuken. U kunt zelfs gaan voor een houten keukenblad. Hier zijn ook verschillende mogelijkheden in. Heeft u een landelijke keuken, kies dan voor licht en onbewerkt hout waarbij de nerven goed zichtbaar zijn. Wanneer u juist een moderne uitstraling wil, kunt u beter kiezen voor een glad bewerkt blad in een donkere kleur. Wanneer u kiest voor een houten keukenblad, is het wel goed om te weten dat het goed onderhouden moet worden. Het is erg gevoelig voor vocht en warmte en natuurlijk niet krasbestendig.

Hout achter keuken met een teakwall

Is een houten keukenblad u toch iets te veel van het goede, maar wilt u wel graag overduidelijke houttonen in de keuken? Dan kunt u ook kiezen voor hout áchter de keuken, namelijk met een teakwall! Dit is een muur met houten balkjes, die op speelse manier in elkaar gezet zijn. Deze kunt u bijvoorbeeld in een strook op de muur achter uw keuken plaatsen. Het is echter niet verstandig om deze recht achter het fornuis te zetten, gezien daar natuurlijk veel warmte en vocht is.

De beste oplossing: een houten keukentafel!

Eigenlijk is de beste oplossing voor meer hout in de keuken natuurlijk het aanschaffen van een houten keukentafel. Maar welk hout is het best voor een keukentafel? Het is natuurlijk belangrijk dat het hout tegen een stootje kan, krasbestendig is en ook tegen vocht kan. Daarom kunt u het beste kiezen voor een harde houtsoort, zoals teak. Bij Anselm Oome kunt u terecht voor een teak boomstamtafel, geheel op maat gemaakt. Deze unieke houten tafel brengt de natuur in huis en ziet er prachtig uit. Daarnaast kan de tafel geheel op maat gemaakt worden, zodat deze helemaal bij uw keuken en wensen past. Dus bent u op zoek naar een nieuw interieur of op maat gemaakte meubelen met een houtlook en komt u uit de buurt van BredaTilburgWaalwijkDongen of Raamdonksveer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!