Interieurtrends 2022

Nieuw jaar, nieuwe start! Dat geldt natuurlijk ook voor je huis. Het afgelopen jaar hebben we met zijn allen meer thuis gewerkt, wat ertoe geleid heeft dat veel mensen met hun huis aan de slag zijn gegaan. Het belang van een fijn thuis is zeker niet te onderschatten, daarom hebben we in deze blog de interieurtrends voor 2022 voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij beginnen aan frisse start in het nieuwe jaar!

Kleurentrends voor in huis

In 2022 staan warme en aardse kleuren centraal. Okergeel en herfstkleuren zoals rood- en bruintinten zijn dit jaar helemaal trending. Ook groene kleuren en lichte blauwtinten zijn populair voor in huis. De warme tinten staan voor veiligheid en geborgenheid, iets wat we allemaal wel in ons huis willen terugzien. De groene en blauwe tinten verwijzen naar connectie met de natuur en welzijn. Door deze kleuren toe te voegen door een kleur op de muren, of door een meubel in een van deze kleuren te laten maken, past je interieur helemaal bij de trends van nu.

Organische vormen en natuurlijke meubels en wanden  in huis

Waar eerst rechte en minimalistische vormen de boventoon voerden, zien we in 2022 dat ronde en organische vormen helemaal trending zijn. Ook natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout worden veel meer gebruikt in het interieur. Dit geldt zowel voor de meubels als voor de inrichting van ruimtes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor meubels met een organische vorm, zoals banken of eettafels met ronde vormen. Kasten en dressoirs met afgeronde hoeken passen ook goed bij deze trend, maar ook houten keukens met natuurstenen bladen passen perfect hierbij. Wil je een keuken op maat, dan kunnen we dit bij Anselm Oome voor je realiseren.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Houten meubels en teakwanden

Houten meubels sluiten perfect aan op de organische vormen-trend. door hun natuurlijke materiaal en uitstraling kunnen ze in vrijwel ieder interieur gecombineerd worden. Durf jij wel een statement te maken in jouw interieur? Naast houten meubels zoals ronde eettafels en kasten met afgeronde hoeken zijn kurkwanden of teakwanden ook een mooie manier om meer ‘natuur’ in huis te brengen en een ruimte een natuurlijke uitstraling te geven. Een kurkwand of teakwand is duurzaam en vormt een echte eyecatcher voor jouw huis.

Retro 70’s en opvallende 90’s meubels

Voor sommigen zal deze trend vooral een feest van herkenning zijn, terwijl het voor anderen misschien nog wat nieuw is. Retro meubels met een verwijzing naar de seventies zijn weer helemaal in. Wel in een modern jasje uiteraard, zodat ze helemaal passen bij 2022. Meubels met een vintage uitstraling zijn populair, net als opvallend gekleurde meubels in opvallende kleuren. Denk je aan de nineties, dan krijg je misschien nostalgische gevoelens naar deze tijd. De interieurtrend die hierbij hoort is er een met grafische prints, vrolijke kleuren en meubels met een ‘urban’ uitstraling. Wil je graag een meubel op maat laten maken? Neem contact met ons op, dan bespreken we graag de mogelijkheden met jou.