Welke stoelen passen bij mijn teak tafel?

Wanneer u net een teak boomstamtafel heeft laten maken, moeten daar natuurlijk ook stoelen bij uitgezocht worden. Het aanbod aan stoelen is erg groot en wat past nu het beste bij deze tafel? Het is belangrijk om niet alleen naar de tafel te kijken, maar ook naar de rest van je woonkamer of zelfs naar je gehele woning. Bij een teak tafel past bijna alles, dus u moet goed naar uw eigen smaak luisteren.

Welke kleur stoelen passen bij een houten tafel?

Een houten tafel is natuurlijk erg neutraal, dus daar past bijna elke eettafel stoel aan. Heb je een donkerdere teak of houten tafel, dan is het een goede keuze om voor wat lichtere stoelen te gaan en andersom. Heb je een erg neutrale houten tafel, dan kun je alle kanten op met je eettafel stoelen. Is er bijvoorbeeld een kleur die veel voorkomt in jouw woning? Pak dan deze kleur! Niet alle stoelen hoeven trouwens dezelfde kleur te hebben, we zien steeds vaker verschillende kleuren stoelen aan een houten tafel. Dit geeft een speels effect en je kunt er eindeloos mee combineren.

Blauw en geel zijn een perfect match

Houd je van blauw, dan zit je goed met een houten tafel. Waar blauw de ruimte vaak wat kil kan maken, wordt dit optimaal uitgebalanceerd door de warme tonen van de houten tafel. Daardoor past dit er perfect bij! Wanneer je van warmere kleuren houdt, kun je beter voor geel gaan. Geel versterkt de natuurlijke uitstraling van de houten tafel nog meer. Dat is helemaal mooi wanneer u bijvoorbeeld grote ramen of glazen deuren hebt waardoor u uitkijkt op uw tuin. Door de gele eettafel stoelen aan de houten tafel haalt u de natuur nog meer in huis.

Een klein beetje kleur

Houdt u niet van knalkleuren maar vindt u een klein beetje kleur wel mooi? Ook dan zijn er eindeloze combinaties met een houten tafel. U zou het misschien niet zeggen, maar houten stoelen aan een houten tafel staan erg stoer! U kunt dan bijvoorbeeld een tafelkleed gebruiken met subtiele kleuren erin. Ook kunt u enkel delen van de stoelen verven, zoals alleen de bovenkant of juist alleen de poten. Dit geeft een speels effect, terwijl de stoelen nog steeds eindeloos te combineren zijn met andere kleuren en accessoires in huis.

Verschillende eetkamerstoelen bij een houten tafel

Het is ook erg leuk om te kiezen voor totaal verschillende eetkamerstoelen. Dat past perfect bij een houten of teak tafel, omdat dit meestal een erg neutrale kleur heeft. U kunt er dus alle kanten mee op. Denk daarbij niet alleen aan eetkamerstoelen in verschillende kleuren, maar ook andere vormen of totaal verschillende stoelen zijn mogelijk!

Komt u uit de buurt van BredaTilburgWaalwijkDongen of Raamdonksveer en bent u nog op zoek naar een nieuw interieur of op maat gemaakte meubelen en? Dan bent u bij Anselm Oome aan het juiste adres!