Een slaapkamer inrichten? Dat doe je zo!

Ben je pas verhuisd? Of vind je gewoon dat je slaapkamer wel toe is aan een nieuwe inrichting? Het inrichten van je slaapkamer is een hele leuke klus, maar dan moet je wel weten waar je aan begint. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een slaapkamer. Zo moet je slaapkamer natuurlijk een gezellige en mooie plek zijn, maar je moet er ook goed kunnen uitrusten. En heb je een kleine slaapkamer? Dan zul je extra goed moeten nadenken over de inrichting. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de hoeveelheid opbergruimte. Je wil immers niet dat je slaapkamer een rommeltje wordt. Of ben jij juist benieuwd hoe je een grote slaapkamer kunt inrichten? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Kleurgebruik in de slaapkamer

Het kleurgebruik is heel bepalend voor de sfeer van je slaapkamer. Omdat het een plek is waar je tot rust moet kunnen komen, kun je het beste kiezen voor koelere neutrale tinten. Pastelgroen of pastelblauw gecombineerd met wit is ook perfect voor de slaapkamer. Als je het liever wat neutraler houdt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor grijstinten. Wil je een accentmuur in je slaapkamer? Kies hiervoor dan de muur achter je bed. Zo valt deze muur lekker op als je de kamer binnenkomt, en heb je toch geen last van de muur als je wakker ligt tijdens een slapeloze nacht.

Het belangrijkste van de inrichting in de slaapkamer: het bed

Een goed bed is ontzettend belangrijk voor je nachtrust. Kies dus een bed waarop je lekker kunt liggen en een matras die je lichaam goed ondersteunt. Je kunt een matras vaak uittesten, dus maak hier dan ook goed gebruik van! Niet alleen het bed zelf, maar ook de plaats ervan is heel belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een hele kleine slaapkamer? Zet het bed dan zo ver mogelijk tegen de muur aan. Als er geen plek is voor een nachtkastje kun je ook een plankje tegen de muur gebruiken als nachtkastje. Het kan soms best lastig zijn om erachter te komen hoe je een kleine slaapkamer het beste kunt inrichten zonder dat het een rommeltje wordt. In een kleine slaapkamer is het daarom slim om te kiezen voor een bed met lades eronder of een bed op pootjes. Zo kun je zelf dozen onder je bed schuiven voor extra opbergruimte. Als je wel een grote slaapkamer hebt, kun je een lekker groot bed neerzetten in de klassieke opstelling. Zet het bed met het hoofdeinde tegen de muur en zet hier aan allebei de kanten een nachtkastje naast. Blijft er een ongezellige, lege ruimte over in de slaapkamer? Een vloerkleed, een kaptafel, een tafeltje met een stoeltje of een bank met gezellige kussens maken je slaapkamer meteen veel gezelliger!

Kasten op maat

Opbergruimte is ontzettend belangrijk in een slaapkamer. De slaapkamer is namelijk een plek waar je tot rust moet kunnen komen, en dat kan niet als er overal spullen rondslingeren. Daarom is het slim om genoeg kastruimte te creëren waar je al je kleding, sieraden en schoenen in kwijt kunt. Zo blijft je slaapkamer lekker opgeruimd en is het echt een plek waar je kunt ontspannen. Heb je een schuine wand in je kamer? Of kun je net niet de kast vinden die je zoekt? Dan kan een kast op maat uitkomst bieden. Met een slaapkamerkast op maat komen al je wensen uit en kun je je bezittingen opbergen op de manier hoe jij dat wil. Ook voor slaapkamers op zolder is het ideaal om te kiezen voor een kast op maat. Op deze manier benut je ieder hoekje waardoor er veel meer opbergruimte ontstaat. Zelfs op plekken waar je denkt dat het onmogelijk is om kastruimte te creëren, is dit mogelijk met een kast op maat. Droom jij al jaren van een inloopkast? Ook een inloopkast kun je op maat laten maken, zodat deze perfect in de kamer past. Met een inloopkast kun je je kleding overzichtelijk, georganiseerd en in één oogopslag bekijken. De droom van elke vrouw!

Neem een kijkje bij ons werkgebied