Zo creëert u uw eigen leefkeuken!

Waar we vroeger met zijn allen om de TV in de zitkamer zaten, is dit nu steeds minder het geval. Steeds meer mensen willen een leefkeuken in huis. Een plek waar het eten niet alleen gemaakt wordt, maar waar ook gezellig gedineerd wordt. En dan wordt er achteraf vaak ook nog even geborreld. De leefkeuken draait om gezelligheid en contact met elkaar, maar moet natuurlijk ook praktisch zijn. Wilt u ook graag een eigen leefkeuken? Hier leest u er meer over. 

Leefkeuken met kookeiland en tafel

Wanneer u graag wil dat uw leefkeuken echt het hart van de woning wordt, dan moet men er verschillende activiteiten kunnen uitvoeren. Natuurlijk ook koken en eten, maar het moet dan ook mogelijk zijn om er aan tafel te werken of een spelletje te spelen. Het gaat erom dat er in deze keuken echt geleefd kan worden! En zo’n multifunctionele ruimte heeft natuurlijk ook een efficiënte inrichting nodig. Zo zien we vaak leefkeukens waarbij het kookeiland ook meteen de tafel of de bar is. Gezellig en praktisch! 

Leuke woonkeuken ideeën

Het ligt er natuurlijk maar net aan wat uw smaak precies is. Het is belangrijk dat de woonkeuken gezellig oogt zodat het hele gezin er graag wil zijn. Een erg belangrijk element in de leefkeuken is natuurlijk de eettafel. Een leuk idee voor in uw woonkeuken in bijvoorbeeld een teak boomstamtafel. Dit geeft de woonkeuken meteen een stoere, natuurlijke look. Als u deze stijl ook in de rest van uw woning heeft, past dat er natuurlijk perfect bij. De stijl is natuurlijk helemaal aan u. Natuurlijk om een leefkeuken gezellig zijn, maar zoals we eerder al aangaven, moet deze ook praktisch zijn. Hierbij daarom nog wat praktische tips om van uw keuken een echte leefkeuken te maken: 

  • Kies voor compacte apparatuur. In een leefkeuken draait het niet meer alleen om het keuken. Er moet ruimte gemaakt worden om er te leven! Om voldoende ruimte hiervoor te kunnen creëren, is het daarom slim om te kiezen voor compacte apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een kokend water kraan in plaats van een waterkoker op het aanrecht of kies voor een fornuis dat bovenop uw koelkast kan. Maak slimme combinaties! Uiteraard is dat niet nodig als u zelf al een grote ruimte tot uw beschikking heeft… 
  • Zorg voor goede verlichting. In een leefkeuken komen twee ruimtes als het ware samen. Dat betekent ook dat alles goed en op de juiste manier verlicht moet worden. In de keuken zelf heeft u natuurlijk praktisch licht nodig, maar in het leefgedeelte wilt u juist sfeervol licht hebben. Ook is het belangrijk om veel natuurlijk licht in de leefkeuken te hebben, dat is vaak ook het prettigste licht. En in de avond kunt u het gezellig maken met verschillende lampjes.
  • Heeft u kinderen of komen er vaak kleine kinderen langs? Zorg er dan voor dat u, juist in de leefkeuken ook een speelhoekje creëert. Zorg ervoor dat dit speelhoekje zo ver mogelijk van de “echte” keuken weg is, zodat de kinderen onbewust op afstand worden gehouden van de oven, kokend water en scherpe messen. 

Keukenmeubels op maat laten maken

Wanneer u graag van uw normale keuken een leefkeuken wil maken, kan het lastig zijn om hiervoor de juiste meubels te vinden. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om meubels op maat te laten maken, zoals bij Anselm Oome Meubelmakerij. Alles wat u in gedachten hebt, kunnen wij voor u realiseren. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!