Waar moet je op letten bij op maat inrichten van een kantoor?

Is het huidige interieur van jouw kantoor aan vervanging toe, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dat is heel begrijpelijk want het is vaak een flinke klus. Zeker wanneer je een groot eisen- en wensenlijstje hebt, is het vinden van de juiste meubelen en indeling lastig. Daarom is het wellicht een goed idee om jouw kantoorinterieur op maat te laten maken. Anselm Oome staat voor je klaar van A tot Z: van het ontwerp tot de plaatsing van het kantoor. 

 

De beste indeling voor een kantoorruimte

Kantoren kunnen natuurlijk op verschillende manieren ingedeeld worden. Wat de beste indeling voor jouw kantoor is, hangt natuurlijk af van de werkwijze en sfeer van jouw bedrijf. Heb je een hippe start-up waarvoor flexwerken de norm is? Richt je kantoor dan zo in dat er voldoende flexplekken zijn voor alle medewerkers en maak er zeker geen stoffig kantoor van! De millennial en Gen Z-medewerker van nu vindt de werkomgeving erg belangrijk, dus zorg ervoor dat jouw kantoor net zo hip oogt als dat het is. Houd hierbij de indeling goed in de gaten en zorgd dat deze zowel goed oogt als praktisch is. Hetzelfde geldt voor bedrijven waar heel veel medewerkers werken. Zorg voor voldoende ruimte, maak de ruimtes gezellig maar zorg er ook voor dat mensen zich kunnen afzonderen in kleinere kantoorruimtes. Bijvoorbeeld voor een-op-een salesgesprekken met klanten of voor managementvergaderingen.

Werkplekken in een kantoor op maat laten inrichten

Heb je grote ruimtes in je pand voor specifieke afdelingen, zoals een customer service-afdeling? Zorg dan dat de werkplekken zo ingericht worden dat telefoons, pc’s en andere elektronica makkelijk geïnstalleerd kunnen worden, en maak gebruik van een geluiddempende inrichting zoals een kurkwand om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Je kunt een kantoorruimte ook door middel van scheidingswanden optimaliseren. Hierdoor creëer je verschillende ruimtes binnen een werkplek en voelt het kantoor niet te leeg of onpersoonlijk aan. Ontvangstruimtes en vergaderruimtes zijn ook vaak de plekken waar klanten ontvangen worden, zorg dus dat je deze netjes inricht en dat kabels en rommel weggewerkt is. Dit zorgt voor een nette indruk van je bedrijf. Laat je deze ruimtes in je kantoor volledig op maat inrichten om jouw kantoor een eigen stijl mee te geven. 

Maatwerk kantoormeubelen: functionele blikvangers die passen bij jouw bedrijf

Vrijwel ieder kantoorpand of werkplek heeft het wel: schuine wanden en hoeken die met standaardmeubels lastig in te richten zijn. Zeker wanneer er ook een hellend plafond aanwezig is, kan het soms een uitdaging zijn om een bepaalde muur of hoek functioneel in te richten. Maatwerk kantoormeubelen worden precies ingemeten op deze lastige hoeken, waardoor je altijd het maximale uit de ruimte kunt halen. Door je kantoor op maat te laten inrichten zorg je bovendien voor een uniforme stijl.  
kantoorhuren

Een opgeruimd kantoor: praktische kantoormeubelen

Wanneer je een geheel nieuw interieur wenst voor jouw kantoor, is het ook belangrijk dat er rekening gehouden wordt met opbergmogelijkheden. Hoe netter het kantoor is, hoe minder afgeleid jouw medewerkers zijn. Ook oogt het kantoor een stuk professioneler wanneer het netjes opgeruimd is. Zo kunnen kantoorafscheidingen ook meteen kasten zijn; multifunctioneel! Dit kun je allemaal op maat laten maken, zodat het precies bij jouw kantoor past. Een kantoor mag natuurlijk ook mooi zijn en moet prettig aanvoelen. Een teakwall geeft een natuurlijke en warme uitstraling waardoor iedereen zich meteen thuis zal voelen op kantoor.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Meubels voor de bedrijfskantine

Op zijn tijd moet er natuurlijk ook pauze gehouden worden. Het is belangrijk dat er een bedrijfskantine gecreëerd wordt waar alle medewerkers optimaal kunnen ontspannen maar ook hun lunch kunnen eten. De meubels voor deze ruimte zijn natuurlijk helemaal anders dan de meubels voor in het kantoor zelf. Wil je een echte loungeplek creëren? Of toch een mooie lange tafel waar gezamenlijk aan geluncht kan worden, bijvoorbeeld zo’n stoere teak boomstamtafel? De mogelijkheden zijn eindeloos en ook hier helpen we je graag van ontwerp tot productie en plaatsing, geheel op maat. Kom je er niet helemaal uit? Anselm Oome staat je bij van begin tot eind, dus al vanaf het ontwerp. Onze binnenhuisarchitect maakt graag een ontwerp voor jouw kantoor, op basis van jouw wensen en eisen.

Maatwerk kantoormeubelen laten ontwerpen 

Ben je op zoek naar een nieuw interieur of op maat gemaakte meubelen voor in jouw kantoor in Breda, Tilburg, Waalwijk, Dongen of Raamdonksveer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Meer weten? Neem contact met ons op!