Welk interieur past bij mij?

Als u gaat verhuizen of gewoon uw huidige interieur eens wil veranderen, kunt u dat maar beter meteen goed doen. U wil natuurlijk graag dat uw woning er mooi uitziet en dat u zich er helemaal in thuis voelt. Maar als u niet zoveel verstand heeft van styling, kan dat natuurlijk nogal lastig zijn. Wij helpen u daarom graag met het kiezen van het juiste interieur voor uw woning. 

Welke interieurstijlen zijn er?

Als u een nieuw interieur gaat kiezen, dan zijn er heel veel verschillende stijlen waaruit u uw keuze kunt maken. Welke interieurstijlen zijn er eigenlijk allemaal? Om u een beeld van de mogelijkheden te geven, zetten we de meest populaire op een rijtje. 

  • Een Scandinavisch interieur. Bij het zien van deze interieurstijl denkt u wellicht direct aan de Zweedse meubelgigant, maar dat is niet wat we bedoelen. Een scandinavisch interieur heeft een erg schone uitstraling waarin veel strakke lijnen terug te vinden zijn. Vaak worden zwart en wit hierin gecombineerd met pasteltinten. Ook vindt u in een Scandinavisch interieur veel hout terug, alsook geometrische patronen.
    Een landelijk interieur. Dit is eigenlijk de warme tegenhanger van een Scandinavisch interieur. De meubels die u in een landelijk interieur vindt, zijn voornamelijk functioneel en comfortabel. Denk daarbij aan een heerlijk zachte bank of een grote fauteuil. Hout komt hier ook weer in terug, net als stoffen zoals linnen en katoen. De robuustheid in de meubels mag duidelijk naar voren komen. Ook in de accessoires mag veel hout terugkomen. Vaak komen er ook attributen uit het boerenleven in terug. 
  • Een industrieel interieur. Deze interieurstijl is ook heel populair tegenwoordig en is geïnspireerd op fabrieksgebouwen uit de 19e eeuw. Dit klinkt misschien niet heel sfeervol, maar dat kan het zeker wel zijn! In een industrieel interieur worden veel ruwe materialen zoals beton en metaal gebruikt, waar de combinatie met hout zeker ook gebruikt mag worden. Iets wat tegenwoordig erg populair is en zeker niet mag ontbreken, is bijvoorbeeld een teak boomstamtafel. Deze tafels hebben een houten blad en een stalen onderstel; warm en strak tegelijk! Ook bakstenen muren ziet u veel terug in een industrieel interieur. Laat vooral ook alle tierelantijntjes en frutsels achterwege als u voor deze interieurstijl gaat!   
  • Een klassiek interieur. In een klassiek interieur vindt u natuurlijk veel antiek en donkere houtsoorten. Het heeft een rijke uitstraling en de meubels zijn altijd erg groot maar wel comfortabel. Accessoires mogen opvallen, bijvoorbeeld een grote kroonluchter of grote spiegels met romantisch versierde lijsten. De vormen zijn sierlijk en organisch, zeker niet strak. Met een klassiek interieur ziet uw woning er van binnen uit als een waar Frans kasteel…

Welk type interieur past nu bij mij?

Nu u weet welke verschillende interieurstijlen er zijn, is het zaak om te bepalen welk type interieur nu echt bij u past. Vaak weet u dat al door wat foto’s te bekijken van verschillende interieurstijlen, u weet natuurlijk uit uzelf al wat u mooi en niet mooi vindt. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u twee interieurstijlen mooi vindt, dan kunt u er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om deze twee stijlen te combineren! Zo creëert u uw eigen stijl. Kunt u dan geen meubels vinden die daarbij passen? Dan kunt u bij Anselm Oome altijd terecht om meubels op maat te laten maken! Komt u uit de buurt van BredaTilburgWaalwijkDongen of Raamdonksveer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

×