Zo maak je van jouw openhaard een echte blikvanger

Blikvangers in een woning zijn hartstikke in. Zo kun je ervoor kiezen om van één van je muren een mooie blikvanger te maken, maar je kunt ook bijvoorbeeld een grote spiegel ergens ophangen of wegzetten. Wat ook erg populair is, is om van je openhaard een echte blikvanger te maken. Niet zo gek, een openhaard heeft van zichzelf namelijk al veel sfeer. In dit blog vertellen we je hoe je een mooie blikvanger van je openhaard kunt laten maken.

Wil je van je open haard een echte blikvanger maken, dan is het een goed idee om de openhaard op maat te laten maken. Zo kun je namelijk een openhaard laten ontwerpen die precies bij jouw woning en bij de ruimte waar de openhaard staat past. Er zijn verschillende soorten openhaarden die je kunt laten maken en die prachtig als blikvanger in een ruimte staan. Die sommen we hieronder even voor je op.

Een klassieke haardmeubel

Wil je graag een open haard, dan kun je grofweg voor een klassieke of een moderne open haard kiezen. Waar je voor kiest, hangt helemaal van jou af. Kies je voor een klassieke stijl, dan heb je binnen die klassieke stijl natuurlijk ook weer enorm veel stijlen om uit te kiezen. Daarbij is kleur natuurlijk ook erg belangrijk. Voor welke vormen en materialen ga je? Een simpele stenen open haard staat prachtig, laat hier bijvoorbeeld een klassieke houten rand op aanbrengen. Zeker wanneer de rand erg opvallend en theatraal is, valt de haard echt op. Een typisch klassieke open haard heeft ook een rand waar je wat spullen op kunt zetten. Zet hier bijvoorbeeld wat fotolijstjes, of wat mooie vazen. 

 

Anselm-Oome_Avoird_P8A1329 def

Een moderne open haard

Een moderne open haard is natuurlijk het tegenovergestelde van een klassieke open haard. Een moderne open haard is vaak wat minder grotesk en heeft strakke lijnen en simpele kleuren. Dat de open haard wat minimalistisch lijkt, maakt niet dat het geen blikvanger kan zijn. Zo heeft een open haard van zichzelf namelijk een erg warme uitstraling. In een verder wat moderne ruimte, komt dit al snel mooi tot zijn recht. 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op

Een haard met glas

Wil je toch liever geen open haard, dan kun je ook kiezen voor een haard met glas. Je kunt dan voor een gietijzeren haard gaan, of een ingebouwde haard. Daarbij kun je ook kiezen voor een haard die brandt op hout, of juist op gas. De keuzes voor een open haard zijn werkelijk eindeloos. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust even contact op met ons, we gaan graag samen aan tafel zitten om jouw droom haard te ontwerpen.